Wie ben ik

Ik ben Marjon.
Sinds 2008 heb ik mijn eigen coachingspraktijk.
Ontstaan uit levenservaring, aangevuld met opleidingen.
De basis is natuur, natuurlijkheid, helemaal je eigen zelf mogen zijn.
Ik ben empatisch, hoog-sensitief en sta met beide voeten stevig op de aarde.

Wat ik heel graag doe is wandelen in de natuur. Tijdens mijn lange wandeldagen verwonder ik mij over het kleine en het grote in de natuur en besef ten volle dat ik daar 'zomaar' een deel van mag zijn. Tegelijkertijd is het de plek geworden waar ik heel veel leer over 'het leven'. Wanneer ik zoekende ben, mij afvraag wat er in mij omgaat, welke stappen ik wel of niet zal zetten, helpt de natuur mij mijn antwoorden te vinden. Mijn 'pelgrimswandelingen' hebben mij zo door menig moeilijke periode geleid en mij veel inzichten gegeven.

Die inzichten had ik nodig, omdat er veel uitdagingen en vraagstukken in mijn leven kwamen.  Mantelzorg werd ook een intensieve invulling van mijn leven. Hier leerde ik overigens gelijk heel veel over mijzelf en over hoe individueel keuzes zijn en ieder uiteindelijk zijn eigen pad moet zoeken. Doordat ik  moe werd door de ingewikkeldheid van het leven ging ik aktief stappen zetten om mijzelf beter te begrijpen en zelf open te bloeien. De eerste stappen daarvoor vond ik in de natuur, waar ik mij van kinds af aan al heel thuisvoelde

Ik heb daarnaast het grote geluk gehad met paarden te mogen werken. Daarbij ontdekte ik hoe intensief het contact kan zijn met dit andere wezen op aarde. Later ontdekten we samen dat het ware coaches kunnen zijn. Samen met mijn eigen paard, Tielinda, heb ik coaching en bedrijfstrainingen gegeven. Van paarden heb ik veel geleerd over authenticiteit en wat dat voor betekenis heeft voor je leven. Hoe kracht en kwetsbaarheid bij elkaar horen en hoe 'echt zijn' is.

Dus buiten zijn is een vast onderdeel van mijn leven, maar ik kan ook erg genieten van een goed boek lezen op een knus plekje in mijn huis of lange gesprekken met dierbare vrienden.

Wat me tot coaching heeft gebracht is mijn oprechte interesse in andere mensen. Ieder mens is volledig uniek hier op aarde gekomen. Ik ondersteun graag mensen in het (terug)vinden van de eigen uniciteit en hoe je die vorm geeft in de (drukke) samenleving.Vakgerichte opleidingen:

 • IMC-Mensontwikkeling: Hoofdopleiding intuïtief coachen (NOBCO-erkend) - 2010
 • IMC-Mensontwikkeling: Voice Dialogue (NOBCO-erkend) - 2012
 • IMC-Mensontwikkeling: Intuïtief coachen bij trauma (NOBCO-erkend) - 2023
 • ATMA-instituut: Outdoor lifecoaching (NOBCO en KTNO-erkend) - 2018
 • Smaragd: Bloeiakademie: bloeimethode en andere natuurwerkvormen - 2019
 • De Roestenburgh: Systemisch werken - 2015
 • EAGALA: Equine Assisted Growth and Learning Association: Coaching en therapy mbv paarden - 2007
 • EAGALA: verdieping coachen mbv paarden - 2008
 • TAAC: EAGALA Corporate Skill Set Training mbv paarden - 2016
 • WomenInc: gespreksleider aan tafel 2011
 • Reiki I en II


KvK : 17225473

JOUW NATUURLIJKE PAD
ViaEquiNatura